» » Бас аспаз дәмді кәуап жасаудың құпиясын ашты

Бас аспаз дәмді кәуап жасаудың құпиясын ашты

Бас аспаз Майк Рид дәмді кәуап жасаудың құпияларын ашты. 



Ең алдымен, Рид тамақ дайындауға арналған жабдықты ақылмен таңдауға кеңес берді. Ол гриль шанышқысынан бас тартуды ұсынады.
Аспазшы алдын-ала маринадталған ет немесе балықты пісіргенге кем дегенде жарты сағат қалғанда тоңазытқыштан шығару керек екенін атап өтті. Рид маринад тек тағамның дәмін келтіріп қана қоймай, оны шырынды ететінін түсіндірді. Кәуапты құрғатпау үшін пісіру кезінде үнемі май немесе тұздық шашырату керек.
Рид етті көкөністермен пісіруге шақырды, бірақ оларды өте үлкен етіп кесу керек немесе бүтіндей қуыру керек. Сондай-ақ, аспазшы етпен бірге ешкі ірімшігі бар салат жапырақтары мен шабдалы, манго, қарбыз, алма немесе алмұрт бөліктерін ұсынуды кеңес берді.
Отты оңай жағу үшін бас аспаз қағаз сүлгіні мыжып, үстіне өсімдік майымен құйып, мангалдың ортасына көмірдің үстіне тастап,  жағуға кеңес береді.
Оның айтуынша, етті пісіруді от жанып, ағарған кезде ғана бастаған жөн. Ет неғұрлым майлы болса, от соғұрлым күшті болуы керек. Кәуапқа ерекше хош иіс беру үшін, көмірге суға малынған ағаш бөліктерін қосуға болады.
02 маусым 2021 ж. 515 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№100 (10365)

20 желтоқсан 2024 ж.

№99 (10364)

13 желтоқсан 2024 ж.

№98 (10363)

10 желтоқсан 2024 ж.

Оқиғалар

СӘТІ ТҮСКЕН ЕМ
20 қараша 2024 ж. 1 039

Мәдениет

Әлем таныған Әбдіжәміл

Әлем таныған Әбдіжәміл

18 желтоқсан 2024 ж.
ЕСТІ ӘН ЕСТІП ЖҮРМІЗ БЕ?

ЕСТІ ӘН ЕСТІП ЖҮРМІЗ БЕ?

17 желтоқсан 2024 ж.
Әжелер салған ән қандай...

Әжелер салған ән қандай...

09 желтоқсан 2024 ж.

Суреттер сөйлейдi

Жаңалықтар мұрағаты

«    Желтоқсан 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031