Бас аспаз дәмді кәуап жасаудың құпиясын ашты
Бас аспаз Майк Рид дәмді кәуап жасаудың құпияларын ашты.
Ең алдымен, Рид тамақ дайындауға арналған жабдықты ақылмен таңдауға кеңес берді. Ол гриль шанышқысынан бас тартуды ұсынады.
Аспазшы алдын-ала маринадталған ет немесе балықты пісіргенге кем дегенде жарты сағат қалғанда тоңазытқыштан шығару керек екенін атап өтті. Рид маринад тек тағамның дәмін келтіріп қана қоймай, оны шырынды ететінін түсіндірді. Кәуапты құрғатпау үшін пісіру кезінде үнемі май немесе тұздық шашырату керек.
Рид етті көкөністермен пісіруге шақырды, бірақ оларды өте үлкен етіп кесу керек немесе бүтіндей қуыру керек. Сондай-ақ, аспазшы етпен бірге ешкі ірімшігі бар салат жапырақтары мен шабдалы, манго, қарбыз, алма немесе алмұрт бөліктерін ұсынуды кеңес берді.
Отты оңай жағу үшін бас аспаз қағаз сүлгіні мыжып, үстіне өсімдік майымен құйып, мангалдың ортасына көмірдің үстіне тастап, жағуға кеңес береді.
Оның айтуынша, етті пісіруді от жанып, ағарған кезде ғана бастаған жөн. Ет неғұрлым майлы болса, от соғұрлым күшті болуы керек. Кәуапқа ерекше хош иіс беру үшін, көмірге суға малынған ағаш бөліктерін қосуға болады.