Мұздатылған тұшпараны пісіру кезіндегі басты қателік қандай?
Қытайлық WeChat желісінің қолданушысы тұшпараны қалай дайындау керек екені туралы кеңес бере отырып, пісіру кезіндегі басты қателікті атады, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
Жазба авторы ыңғайлылыққа қарамастан мұздатылған тұшпара пісіру оңай емес екенін атап өтті, өйткені олар жиі жарылып, ашылып кетеді. Оның сөзінше, тұшпара пісіру кезінде адамдардың көбі оларды қайнаған суға салады, ал бұл дұрыс емес.
"Неліктен мұздатылған тұшпара пісіру кезінде ашылып кетеді? Себебі - температура айырмашылығы. Қайнаған суға батырылған кезде мұзды тұшпара тез кеңейе бастайды. Мұздатылған тұшпаралар салыстырмалы түрде құрғақ, сондықтан олар кеңейген кезде жарылып, нәтижесінде ашылып кетеді", - деп түсіндірді ол.
Сонымен қатар, жоғары температурада қамырдың бетіндегі крахмал жабысады, бұл тұшпараның жабысып қалуына әкеледі.
Желі қолданушысы өнімді дайындауға қатысты бірнеше кеңестер де берді.
Біріншіден, тұшпара пісірер алдында оны қалыпты температураға дейін жеткізу керек, ол үшін оларды бірнеше минут суға батыру керек.
"Қамыр белгілі бір мөлшерде суды сіңіреді, бұл оның пластикасын арттырады, ал тұшпара пісірген кезде жарылып кетпейді", - деп жазды автор.
Екінші кеңес судың оңтайлы температурасын таңдауға қатысты. Судың суық немесе қайнаған су болмауы маңызды, ең жақсы нұсқа - судың температурасы 50 градус.
"Үшінші кеңес: сіз қандай тұшпара пісірсеңіз де — жаңа немесе мұздатылған, суды қайнатқаннан кейін ыдысқа жылу температурасы біркелкі болып қалуы үшін суық су қосу керек", – деп түйіндеді автор.