» » Қара нан неге зиян?

Қара нан неге зиян?

Қара нан, әдетте, екінші типті қант диабетімен ауыратын науқастарға ұсынылады. Мұндай нан ақ нанаға балама ретінде қызмет етеді, бірақ британдық диетолог Майкл Мосли мұндай "алмастыру" қандағы қант деңгейін жоғарылатуы мүмкін дейді.

кара нанДәрігер дүкендерде қара нан орнына басқа түске боялған ақ нан берілуі мүмкін екенін түсіндірді. Мұндай нанда дәмді жақсартуға арналған қоспалар бар, олар қандағы глюкоза деңгейіне батон жегеннен гөрі көбірек әсер етеді. Мослидің айтуынша, қант диабетімен ауыратын адамдарға бұршақ дақылдары мен дәнді дақылдарды жеген пайдалы: қара бидай, арпа, қоңыр күріш, қарақұмық.
Маман атап өткен дәл осы дақылдардың құрамында күрделі көмірсулар бар, олар қанға баяу сіңеді және қант деңгейінің көтерілуін тудырмайды. Сонымен қатар, олардың құрамында ішек микрофлорасын сақтауға қажетті талшық бар. 
06 желтоқсан 2020 ж. 1 110 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№33 (10298)

27 сәуір 2024 ж.

№32 (10297)

23 сәуір 2024 ж.

№31 (10296)

20 сәуір 2024 ж.

Суреттер сөйлейдi

Жаңалықтар мұрағаты

«    Сәуір 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930