» » Қара нан неге зиян?

Қара нан неге зиян?

Қара нан, әдетте, екінші типті қант диабетімен ауыратын науқастарға ұсынылады. Мұндай нан ақ нанаға балама ретінде қызмет етеді, бірақ британдық диетолог Майкл Мосли мұндай "алмастыру" қандағы қант деңгейін жоғарылатуы мүмкін дейді.

кара нанДәрігер дүкендерде қара нан орнына басқа түске боялған ақ нан берілуі мүмкін екенін түсіндірді. Мұндай нанда дәмді жақсартуға арналған қоспалар бар, олар қандағы глюкоза деңгейіне батон жегеннен гөрі көбірек әсер етеді. Мослидің айтуынша, қант диабетімен ауыратын адамдарға бұршақ дақылдары мен дәнді дақылдарды жеген пайдалы: қара бидай, арпа, қоңыр күріш, қарақұмық.
Маман атап өткен дәл осы дақылдардың құрамында күрделі көмірсулар бар, олар қанға баяу сіңеді және қант деңгейінің көтерілуін тудырмайды. Сонымен қатар, олардың құрамында ішек микрофлорасын сақтауға қажетті талшық бар. 
06 желтоқсан 2020 ж. 1 615 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№68 (10436)

09 қыркүйек 2025 ж.

№67 (10435)

06 қыркүйек 2025 ж.

№66 (10434)

03 қыркүйек 2025 ж.

Хабарландыру

Хабарландыру

Хабарландыру

02 қыркүйек 2025 ж.
Баршаның назарына!

Баршаның назарына!

21 шілде 2025 ж.

Оқиғалар

Әженің ашуы
02 қаңтар 2025 ж. 1 382
Ақсұлу

Ақсұлу

29 желтоқсан 2024 ж.

Мәдениет

Халықтың асыл қазынасы

Халықтың асыл қазынасы

09 қыркүйек 2025 ж.
Ұлттық код

Ұлттық код

09 қыркүйек 2025 ж.
Театрдың ғажайып әлемі

Театрдың ғажайып әлемі

07 қыркүйек 2025 ж.

Суреттер сөйлейдi

Жаңарған Жосалы
02 қыркүйек 2025 ж. 173

Жаңалықтар мұрағаты

«    Қыркүйек 2025    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930