» » Мамандар қандағы қант деңгейін төмендететін өнімді атады

Мамандар қандағы қант деңгейін төмендететін өнімді атады

Eat This, Not That!  басылымы қандағы глюкозаның деңгейі көмірсуларға ғана емес, сонымен қатар тағамдағы ақуыздардың, майлардың және жасұнық (клетчатка) мөлшеріне де байланысты екенін атап өтеді. Сарапшылар жаңғақтарды қандағы қант деңгейін тез көтеретін, сондай-ақ, төмендететін алма сияқты басқа тағамдарға қосымша ретінде тұтынуға кеңес береді.
Сонымен қатар, диетаға бір уыс жаңғақ немесе жаңғақ майын қосу тамақтан кейін қандағы қанттың азаюына әкеледі. Нәтижесінде мұндай жеңіл тағамдар ұзақ уақыт тоқтық сезімін сезінуге ықпал етеді.
Жаңғақтар әртүрлі дәрумендерге бай, соның ішінде Е дәрумені де бар. Ол ағзадағы қабынуды азайтуға көмектеседі. Сонымен қатар, витамин жүрек-тамыр жүйесінің жұмысына оң әсер етеді.
Зерттеу мәліметтеріне сүйенсек, Жерорта теңізі диетасын ұстану депрессия белгілерін жеңілдетуге көмектеседі. Бір топ тәжірибеден өтушілердің тамақтану рационына күніне бір порция жаңғақ енгізілді, нәтижесінде депрессия жағдайы айтарлықтай жақсарғаны анықталған.

Stan.kz
01 мамыр 2022 ж. 326 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№92 (10357)

19 қараша 2024 ж.

№91 (10356)

16 қараша 2024 ж.

№90 (10355)

12 қараша 2024 ж.

Оқиғалар

СӘТІ ТҮСКЕН ЕМ
20 қараша 2024 ж. 164

Сұхбат

ӨНЕР АЙДЫНЫНЫҢ БҰЛАҒЫ
19 қараша 2024 ж. 142

Суреттер сөйлейдi

Кешкі бұлттар бейнесі
07 шілде 2024 ж. 3 294

Жаңалықтар мұрағаты

«    Қараша 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930