» » Дәрігерлер қандай нанның пайдалы екенін айтты

Дәрігерлер қандай нанның пайдалы екенін айтты

Дәннен жасалған ұннан пісірілген барлық өнімдер ең пайдалы болып табылады. Алайда, нан сатып алғанда, жапсырманы оқып шыққан жөн. Бұл туралы гастроэнтеролог Нурия Дианова айтып берді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.


"Егер біз ақ бөлке жесек, біздің ағзамызға бос көмірсулардан басқа ештеңе түспейді, өйткені ол қарапайым қант. Егер біз дәнді дақылдардан, қара бидайдан жасалған өнімдерді жесек В дәрумендерін аламыз", - деді Дианова.
Сондай-ақ, сарапшылар қаптамадағы таңбалау туралы түсіндіріп берді.
Дәрігер нанның иісіне назар аудару керек екенін атап өтті. Егер ол тым қышқыл, кейде жай ашытқы иісі болса, мұндай нанды алуға болмайды. Олар асқазанда ауырлық тудыруы мүмкін.
Оған қоса, Нурия Дианова кептірілген жемістер мен жаңғақтарды қосуды өндірушілердің маркетингтік қадамы деп атады. Дәнді бөлек сатып алып, кептірілген жемістерді бөлек жеген дұрыс, дейді сарапшы.
18 қазан 2020 ж. 522 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№92 (10357)

19 қараша 2024 ж.

№91 (10356)

16 қараша 2024 ж.

№90 (10355)

12 қараша 2024 ж.

Оқиғалар

СӘТІ ТҮСКЕН ЕМ
20 қараша 2024 ж. 133

Сұхбат

ӨНЕР АЙДЫНЫНЫҢ БҰЛАҒЫ
19 қараша 2024 ж. 141

Суреттер сөйлейдi

Кешкі бұлттар бейнесі
07 шілде 2024 ж. 3 286

Жаңалықтар мұрағаты

«    Қараша 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930