Дәрігерлер қандай нанның пайдалы екенін айтты
Дәннен жасалған ұннан пісірілген барлық өнімдер ең пайдалы болып табылады. Алайда, нан сатып алғанда, жапсырманы оқып шыққан жөн. Бұл туралы гастроэнтеролог Нурия Дианова айтып берді, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.
"Егер біз ақ бөлке жесек, біздің ағзамызға бос көмірсулардан басқа ештеңе түспейді, өйткені ол қарапайым қант. Егер біз дәнді дақылдардан, қара бидайдан жасалған өнімдерді жесек В дәрумендерін аламыз", - деді Дианова.
Сондай-ақ, сарапшылар қаптамадағы таңбалау туралы түсіндіріп берді.
Дәрігер нанның иісіне назар аудару керек екенін атап өтті. Егер ол тым қышқыл, кейде жай ашытқы иісі болса, мұндай нанды алуға болмайды. Олар асқазанда ауырлық тудыруы мүмкін.
Оған қоса, Нурия Дианова кептірілген жемістер мен жаңғақтарды қосуды өндірушілердің маркетингтік қадамы деп атады. Дәнді бөлек сатып алып, кептірілген жемістерді бөлек жеген дұрыс, дейді сарапшы.