Бактерологиялық зертханаға тағам сынамалары алынды
Қармақшы ауданы қоғамдық денсаулық сақтау басқармасы Жосалы кенті, Қорқыт ата көшесінде орналасқан «Ассам» азық түлік дүкенінде «Қауіпсіз тағам таңда» және «Ұнды фортификациялау, оның артықшылықтары және қажеттілігі» тақырыптарында акция өткізді.
Тұтынушыларға фортификациаланған ұнның денсаулыққа пайдасы, дәруменді-минаралды қоспалардың ұнның сапасы мен адам ағзасына тигізетін пайдалы әсерлері, қауіпсіз өнімді таңдау әдістері туралы ақпараттар берді. Нан өндіруші кәсіпкерлерге ұн қабылдаған кезде сапалық құжаттарда ерекше назар аударатын белгілер туралы айтып берді, ұн сақтау ережелерін, сақтау мерзімдері мен шарттарын түсіндірді.
Іс-шара барысында бактериологиялық зертханаға 2 тағам үлгісі алма және сары май өнімдері сынамалары алынып, тексерілді, сәйкессіздік анықталмады.