» » Қарақұмық кейбір адамдар үшін қауіпті болып шықты

Қарақұмық кейбір адамдар үшін қауіпті болып шықты

Эндокринолог және диетолог Татьяна Бочарова қарақұмықтың кейбір адамдарға қауіпті екенін ескертеді

гречка

Оның айтуынша, қарақұмық ботқасы гипоаллергенді өнім. Көбінесе емдік мақсатта пайдаланылады. Яғни, асқазан-ішек жолдарындағы ауруларды емдеуге және алдын алуға көмектесетін диета құрамына кіреді. 
"Қарақұмық жей алмайтындарды сирек кездестіруге болады. Өнім ботқасын көп тұтынған жағдайда ғана мәселелер туындайды. Оның құрамындағы жасұнық (клетчатка) іштің кебуіне және газдың пайда болуына әкелуі мүмкін", — деді маман.
Бочарова егер ішекте мәселе болса, қарақұмық ботқасын майлы өнімдермен, әсіресе, балықпен немесе жартылай ет фабрикаттарымен біріктіруге болмайтынын ескертті. 
Сондай-ақ, эндокринолог қарақұмықты қайнаған суда емес, өзін пісіру керектігін айтады. Бұл жағдайда оны сіңіру оңайға түседі. 
28 маусым 2021 ж. 740 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№94 (10462)

09 желтоқсан 2025 ж.

№93 (10461)

06 желтоқсан 2025 ж.

№92 (10460)

02 желтоқсан 2025 ж.

Хабарландыру

ХАБАРЛАНДЫРУ!

ХАБАРЛАНДЫРУ!

18 қараша 2025 ж.
Шұғыл хабарландыру!

Шұғыл хабарландыру!

04 қараша 2025 ж.

Оқиғалар

Әженің ашуы
02 қаңтар 2025 ж. 2 064
Ақсұлу

Ақсұлу

29 желтоқсан 2024 ж.

Суреттер сөйлейдi

Жаңарған Жосалы
02 қыркүйек 2025 ж. 728

Жаңалықтар мұрағаты

«    Желтоқсан 2025    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031