» » Қарақұмық кейбір адамдар үшін қауіпті болып шықты

Қарақұмық кейбір адамдар үшін қауіпті болып шықты

Эндокринолог және диетолог Татьяна Бочарова қарақұмықтың кейбір адамдарға қауіпті екенін ескертеді

гречка

Оның айтуынша, қарақұмық ботқасы гипоаллергенді өнім. Көбінесе емдік мақсатта пайдаланылады. Яғни, асқазан-ішек жолдарындағы ауруларды емдеуге және алдын алуға көмектесетін диета құрамына кіреді. 
"Қарақұмық жей алмайтындарды сирек кездестіруге болады. Өнім ботқасын көп тұтынған жағдайда ғана мәселелер туындайды. Оның құрамындағы жасұнық (клетчатка) іштің кебуіне және газдың пайда болуына әкелуі мүмкін", — деді маман.
Бочарова егер ішекте мәселе болса, қарақұмық ботқасын майлы өнімдермен, әсіресе, балықпен немесе жартылай ет фабрикаттарымен біріктіруге болмайтынын ескертті. 
Сондай-ақ, эндокринолог қарақұмықты қайнаған суда емес, өзін пісіру керектігін айтады. Бұл жағдайда оны сіңіру оңайға түседі. 
28 маусым 2021 ж. 577 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№5 (10373)

21 қаңтар 2025 ж.

№4 (10372)

18 қаңтар 2025 ж.

№3 (10371)

14 қаңтар 2025 ж.

Хабарландыру

Хабарландыру

Хабарландыру

21 қаңтар 2025 ж.
Байқау

Байқау

24 желтоқсан 2024 ж.

Оқиғалар

Әженің ашуы
02 қаңтар 2025 ж. 324
Ақсұлу

Ақсұлу

29 желтоқсан 2024 ж.

Суреттер сөйлейдi

Жаңалықтар мұрағаты

«    Қаңтар 2025    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031