Тамақтанудағы 10 қателік
Екінші қателік: қашанда майлы тамақты жақсы көреміз. Әр адамға күніне 80 грамм ғана май қажет. Біз оның орнына 132 грамм қабылдаймыз.
Үшінші қателік: қандай тағамды ішіп-жегеніміз жөн, оны таңдап-талғай білмейміз. Содан дастарханға не әкелсе, соның бәрін асаймыз.
Төртінші қателік: әр түрлі сұйық асты көп ішеміз.
Бесінші қателік: өз уақытында тамақтанбаймыз. Дастархан үстіндегі тамақты тез ішіп, тез жейміз. Тамақтану мерзімімен санаспаймыз. Негізінде күніне 3 рет тамақтанған абзал.
Алтыншы қателік: тәттіні көп жейміз. Қант, конфет, торт, т.б. асыра ішіп-жейміз.
Жетінші қателік: тамақты жақсы әзірлеп, дұрыс сақтай білмейміз. Біз көбіне қуырған тағам, тұзы көп ас дайындаймыз.
Сегізінші қателік: кешкілік теледидар көріп отырып тамақ ішкенді ұнатамыз.
Тоғызыншы қателік: тағамдардың құрамына көңіл бөлмейміз. Бізге міндетті түрде әр тамақтың құрамында қанша белок, май, көмір, витаминдер мөлшері бар екенін білген жөн.
Оныншы қателік: тамақты жасқа қарай ішіп-жеуге тиістіміз. Біздің бір жаман әдетіміз – 6-10 жас аралығындағы баланы көп тамақтандыруға тырысамыз. Негізінде балалар 13-16 жасқа дейін және кәрі адамдар әліне қарай аз-аздап тамақтанғаны дұрыс.
zamana.kz
Пікір 1