» » Ғалымдар қант диабеті қаупін үштен бірге төмендететін тағамды анықтады

Ғалымдар қант диабеті қаупін үштен бірге төмендететін тағамды анықтады

АҚШ пен Франция ғалымдары табиғи өнімдерді тұтынатын адамдарда қант диабеті 35% аз болатынын анықтады, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.

Тәжірибе үш жылға созылды, оған 170 мыңнан астам адам қатысты. Олар өмір салты, жұмыс жағдайлары, тағамға тәуелділік туралы сұрақтарға жауап берді. Нәтижесінде қант диабеті органикалық тағамды ұнататындарда 35% аз кездесетіні белгілі болды.
Ғалымдар қарапайым көкөністерде пестицидтердің қалдықтары сақталатынын атап өтті, ол метаболикалық функцияны төмендетеді. Тиісінше, дене қант диабетінің дамуына ықпал ететін майлар мен көмірсуларды нашар ыдыратады. Ал табиғи өнімдерде мұндай зиянды заттар жоқ. 
"Біз көкөністердің белсенді тұтынушылары арасында қант диабеті мен органикалық тамақ арасындағы айқын байланысты байқаймыз, бұл фитосанитарлық заттардың қалдықтары туралы гипотезаны растайды", - деп қорытындылады эпидемиолог және зерттеудің алғашқы авторы Эммануэль Кесс-Гуилло.
16 қараша 2020 ж. 508 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№100 (10365)

20 желтоқсан 2024 ж.

№99 (10364)

13 желтоқсан 2024 ж.

№98 (10363)

10 желтоқсан 2024 ж.

Оқиғалар

СӘТІ ТҮСКЕН ЕМ
20 қараша 2024 ж. 1 025

Мәдениет

Әлем таныған Әбдіжәміл

Әлем таныған Әбдіжәміл

18 желтоқсан 2024 ж.
ЕСТІ ӘН ЕСТІП ЖҮРМІЗ БЕ?

ЕСТІ ӘН ЕСТІП ЖҮРМІЗ БЕ?

17 желтоқсан 2024 ж.
Әжелер салған ән қандай...

Әжелер салған ән қандай...

09 желтоқсан 2024 ж.

Суреттер сөйлейдi

Жаңалықтар мұрағаты

«    Желтоқсан 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031