» » Ғалымдар қант диабеті қаупін үштен бірге төмендететін тағамды анықтады

Ғалымдар қант диабеті қаупін үштен бірге төмендететін тағамды анықтады

АҚШ пен Франция ғалымдары табиғи өнімдерді тұтынатын адамдарда қант диабеті 35% аз болатынын анықтады, деп хабарлайды Stan.kz ақпарат агенттігі.

Тәжірибе үш жылға созылды, оған 170 мыңнан астам адам қатысты. Олар өмір салты, жұмыс жағдайлары, тағамға тәуелділік туралы сұрақтарға жауап берді. Нәтижесінде қант диабеті органикалық тағамды ұнататындарда 35% аз кездесетіні белгілі болды.
Ғалымдар қарапайым көкөністерде пестицидтердің қалдықтары сақталатынын атап өтті, ол метаболикалық функцияны төмендетеді. Тиісінше, дене қант диабетінің дамуына ықпал ететін майлар мен көмірсуларды нашар ыдыратады. Ал табиғи өнімдерде мұндай зиянды заттар жоқ. 
"Біз көкөністердің белсенді тұтынушылары арасында қант диабеті мен органикалық тамақ арасындағы айқын байланысты байқаймыз, бұл фитосанитарлық заттардың қалдықтары туралы гипотезаны растайды", - деп қорытындылады эпидемиолог және зерттеудің алғашқы авторы Эммануэль Кесс-Гуилло.
16 қараша 2020 ж. 421 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№33 (10298)

27 сәуір 2024 ж.

№32 (10297)

23 сәуір 2024 ж.

№31 (10296)

20 сәуір 2024 ж.

Суреттер сөйлейдi

Жаңалықтар мұрағаты

«    Сәуір 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930