Дәрігерлер тұздың зияны туралы мифке қарсы шықты
Тұзды қалыпты мөлшерде пайдалану адамның жүрек-қантамыр жүйесіне қатты болмаса да, теріс әсерін тигізеді. Бұл туралы Еуропалық кардиологтар қоғамының есебінде айтылған, – деп хабарлайды РИА Новости.
– Біздің зерттеу жұмысымыздың нәтижесі тұзды тұтыну мен жүрек-қан тамырлары аурулары мен өлім-жітім арасындағы байланысты зерттеген ғылыми жұмыстардың көпшілігіне толығымен сәйкес келді. Олар да біз секілді "тұз аз мөлшерде де зиян" деген кеңінен таралған жағымсыз пікірді қолдамайды, – деп мәлімдеді Канадалық Макмастер университетінің профессоры Салим Юсуф.
Оның айтуынша, күніне алты грамнан көп тұз тұтынғанда ғана денсаулыққа зиян тиюі мүмкін.
Юсуф, сондай-ақ жүрек-қантамыр жүйесіне жақсы әсер ететін пайдалы заттар жемістер мен көкөністерде ғана емес, жаңғақ, сүт өнімдері мен қызыл етте де бар екенін атап өтті.