» » Грейпфруттың қабығын тастамаңыз

Грейпфруттың қабығын тастамаңыз

Грейпфруттың қабығын тастамаңыз!

Грейпфрут — пайдалы цитрусты жеміс. Оның қабығының өзін бірден қоқысқа тастауға асықпаңыз. Ендеше, грейпфрут қабығын қалай пайдалануға болады?

Үй тазалау

Оны лимон секілді үй тазалауға пайдалануға болады. Ол үшін лас жерге ас содасын сеуіп, оны грейпфрут қабығымен ысқылаңыз. Нәтижесі сізді міндетті түрде таңғалдырады. Бұл әдісті ластанған ыдыс-аяқ жуатын шұңғылшаны немесе плитаны тазалауға қолдануға болады.

Пісірме дайындау

Грейпфрут қабығын лимон немесе апельсин қабығы секілді қанттауға болады. Интернетте оны қанттаудың түрлі рецептілері бар. Сондай қантталған қабықтарды ұсақ текшелерге бөліп, кекс немесе чизкейкке аздап қоссаңыз, оның қышқыл дәмі торттың дәмін ерекше етеді.
Грейпфрут қабығын кептіруге де болады. Кепкен қабықты ұнтақтап, мысалы, көк шайға қосуға болады. Бұл пайдалы жемістің қабығынан дайындалған шай ағзадағы зат алмасу процестерін жылдамдатуға және артық салмақтан арылуға көмектеседі.
Грейпфрут қабығын тамаққа қолданатын болсаңыз, оны жерде сыртын жақсылап жууды ұмытпаңыз.

Тері күтімі

Грейпфрут қабығынан денеге арналған скраб дайындауға болады. Оны бірдей өлшемдегі (мысалы, әрқайсысын 1 ас қасықтан) үккіштен өткізілген грейпфрут қабығы, теңіз тұзы, зімбір және майдан дайындайды. Скрабты қымталған ыдыста сақтау керек. Оны бетке және түршіккен теріге қолдануға болмайды: ол аллергия беруі мүмкін.


21 қаңтар 2022 ж. 261 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№24 (10289)

23 наурыз 2024 ж.

№23 (10288)

19 наурыз 2024 ж.

№22 (10287)

16 наурыз 2024 ж.

Суреттер сөйлейдi

Жаңалықтар мұрағаты

«    Наурыз 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031