» » «Нан, кондитер өнімдерін дайындау технологиясы»

«Нан, кондитер өнімдерін дайындау технологиясы»

qarmaqshy-tany.kz Ағымдағы жылдың қараша айының 22 күні «Тамақтандыруды ұйымдастыру» мамандығының Ас-20/9 және Ас-22/11 оқу тобының студенттерімен «Нан, кондитер өнімдерін дайындау технологиясы» тақырыбында шебер сыныбы өткізілді.
Шебер сыныпты арнаулы пән оқытушысы Г.Алиева өткізді.
Мақсаты: Нан-тоқаш өнімдерінің технологиялық желісімен танысып, кондитер өндірісінде қолданылатын жабдықтармен танысу және жұмыс істеп үйрену.
Міндеті: Нан өнімдерінің технологиялық желісімен танысу.
 Нан өндірісінің шикізаттарымен танысу.
 Наубайхана өндірісіндегі аппараттармен танысу.
 Қамыр илеу аппараттармен танысу, жұмыс жасап үйрену.
 Пішін беру аппараттарымен танысу, жұмыс жасау.
 Доғалау процессім танысу
 Қамыр дайындау әдістерімен танысу
 Бөлішке жасауды үйрену
 Алғашқы және соңғы жетілдіруді жасауды үйрену
 Нан-тоқаш өнімдерін безендіруді үйрену
І бөлім - Нан, кондитер өнімдері туралы слайд көрсетілді.
ІІ бөлім – тәжірибелік жұмыстар. (студенттер орындайды)
1 тапсырма -Вафельді қамырдан өнім дайындау
2 тапсырма - Ашытқысыз қамырдан өнім дайындау
3 тапсырма - Ашытылған қамырдан тоқаш дайындау және әрлеу жасау.
ІІІ бөлім – сұрақ-жауап (көрермендермен сергіту сәті)
ІҮ бөлім - Қорытынды.
Арнаулы пән оқытушысы Г.Алиева слайд арқылы өзі көп сөзбен уақыт алмай студенттерге тақырып бойынша слайд, бейнеролик арқылы көрсетіп, одан кейін өздеріне жасатып, сабақ мақсатына үлкен шеберлікпен жетті.берлікпен жетті.
26 қараша 2022 ж. 435 0

PDF нұсқалар мұрағаты

№34 (10299)

30 сәуір 2024 ж.

№33 (10298)

27 сәуір 2024 ж.

№32 (10297)

23 сәуір 2024 ж.

Сұхбат

Суреттер сөйлейдi

Жаңалықтар мұрағаты

«    Мамыр 2024    »
ДсСсСрБсЖмСбЖс
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031